Kwaliteitscontrole voor nieuwbouwproject Olympic Hotel Amsterdam

Kwaliteitscontrole voor nieuwbouwproject Olympic Hotel Amsterdam

Aan de Zuidas naast het Olympisch Stadion in Amsterdam, ontwikkelde Van Wijnen Lelystad als hoofdaannemer, het Olympic Hotel. Dit hotel heeft alle faciliteiten voor een goede overnachting, met een restaurant, café, wellness, parkeergarage en faciliteiten voor sporters.

Nieuwbouw en dan ook nog een hotel, geplaatst op een gebied met ontzettend veel potentie, betekend dat het hotel een goede plek kan zijn voor sporters tijdens evenementen. Maar ook voor het zakelijke publiek omdat het in het verlengde van de Zuidas ligt. Het doel van het hotel was vooral dat de aandacht gevestigd is naar het monumentale stadion. Om deze reden is het hotel sober aan de buitenkant. Maar aan de binnenkant komt de luxe en gastvrijheid je tegemoet.

Nieuwbouw Olympic Hotel Amsterdam
Olympic hotel restaurant
Vogelvlucht Olympisch Stadion Amsterdam

“Wij zijn trots dat we dit project van dichtbij hebben kunnen zien ontstaan. Dat wij de kwaliteitscontrole mochten uitvoeren en dat de bouw met alle onderaannemers zo soepel is verlopen”

Hotel met een open karakter

Het hotel heeft 2 torens van 24 en 50 meter hoog en vormt de schakel tussen het Olympisch gebied en het gebied met sportfaciliteiten van de Schinkeleilanden. Daarnaast heeft het hotel 309 kamers waar sporters, zakenmensen en leisure-gasten kunnen verblijven. De gevels bestaan grotendeels uit glas, hierdoor krijgt het hotel een open karakter.

1 van de 309 kamers in het Olympic Hotel

Kwaliteitscontrole

Voor dit project heeft Burg & de Heer de kwaliteitscontrole gedaan van de onderaannemers. Tijdens de uitvoering van de bouw hebben we met en door Van Wijnen aangeleverde kwaliteitscontrole tool de uitvoerende kwaliteit, per onderaannemer verwerkt. Op deze manier kon elke onderaannemer afzonderlijk zijn opleverpunten voor oplevering herstellen. Doordat wij ervoor zorgden dat de kwaliteit gewaarborgd werd, konden de door van Wijnen ingezette projectleider en uitvoerder zich bezighouden met andere werkzaamheden. Dit als resultaat, een oplevering zonder nog aan te passen oplever punten.