Meerjaren begroting en NEN2767

Meerjaren Onderhouds Begroting (MJOB – NEN2767)

U wilt helder inzicht in de onderhoudskosten op korte en lange termijn en u wilt weten wanneer, waarom en in welke mate u onderhoud dient uit te voeren om het gewenste resultaat en kostenbesparing te realiseren? Dan bent u bij Burg & de Heer aan het juiste adres. Of het nu gaat om wooncomplexen, appartementen, bedrijfspanden, overheidspanden of vereniging van eigenaren (VvE), regelmatig onderhoud aan gebouwen is noodzakelijk. Daarbij is het sinds 1 mei 2008 voor iedere VvE verplicht om te sparen voor vastgoedonderhoud om achterstallig onderhoud te voorkomen. Het MJOB van Burg & de Heer helpt u met het inzichtelijk maken van de staat, kosten en werkzaamheden aan het gebouw. U kunt aangeven of u per object een begroting wenst, of meerdere panden in één begroting wilt opnemen.

Voordelen MJOB
 • Volledige inspectie van uw pand met duidelijke uitleg
 • Direct inzicht in de maandelijkse kosten en staat van het gebouw inclusief foto’s
 • Aanbevelingen voor herstel, renovatie en duurzaamheidsmaatregelen
 • Prettig leesbaar en begrijpelijk geformuleerd
 • U voldoet aan uw wettelijke verplichtingen
 • U voorkomt onverwachte kosten en houdt deze beheersbaar
Inventarisatie

Voor het opstellen van een Meerjarenonderhoudsplan maken we eerst een afspraak voor een uitgebreide visuele inspectie van het vastgoed. Hierbij inventariseren wij het vastgoed op alle bouwdelen en installaties die aanwezig zijn voor direct inzicht in de opbouw van uw vastgoed. Wij adviseren u over het herstel en renovatie en schetsen u een duidelijk beeld voor de komende 10, 15 of 25 jaar.

Contitiemeting NEN2767

Tijdens deze inspectie beoordelen wij het gebouw(en) volgens de NEN2767 waardoor er een objectieve en eenduidige verslaglegging wordt gegarandeerd van alle gebreken. De inspecteur maakt van alle gebreken duidelijke foto’s zodat u een duidelijk beeld heeft van de staat van het gebouw. Per element geven wij de conditiescore aan en verwerken deze in een uitgebreide rapportage.

Meerjaren onderhoudsplanning (MJOP)

Aan de hand van alle gegevens zal de inspecteur een planning maken waarin de kosten van alle onderhoudswerkzaamheden worden opgenomen. U weet hierdoor welke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden in welk jaar.

Ruud Heerema
Eigenaar en adviseur

Neem contact op
Actualisiatie MJOP

Om er voor te zorgen dat de onderhoudsbegroting actueel blijft kunt u bij Burg & de Heer ook terecht voor een actualisatie van uw meerjarenonderhoudsbegroting. De frequentie van een actualisatie is afhankelijk van de gebruiksfunctie van het gebouw, de aard van het gebouw, de wens van de opdrachtgever en kan variëren van jaarlijks tot elke 5 jaar.

Wij adviseren om elke 2 jaar een meerjarenonderhoudsbegroting te actualiseren. Op die manier worden de geplande werkzaamheden altijd, in het jaar voorafgaand aan het jaar van uitvoering, beoordeeld op juistheid.

Indien u een bestaande onderhoudsbegroting heeft van een andere partij en deze wilt laten actualiseren dan kunnen wij dit ook voor u verzorgen. Middels een quickscan wordt het aanwezige onderhoudsplan gecontroleerd op volledigheid (elementen, hoeveelheden), geconstateerde gebreken, planning en kostenraming. Hierna kunnen wij u een voorstel doen om het onderhoudsplan voor u te actualiseren of adviseren om een nieuw onderhoudsplan te laten opstellen.

Actualisatie op contractbasis

Het is bij Burg & de Heer ook mogelijk om op contractbasis uw Meerjarenonderhoudsbegroting up-to-date te houden. Wij werken met het zogenaamde cafetaria model.

Neem voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden vrijblijvend contact met ons op, Wij helpen u graag verder!

Bekijk onze andere diensten

Project

management

Bewoners

participatie

VVE beheer &

onderhoud

Meerjaren 

onderhoudsplan

Onderzoek &

advies

Duurzaam

bouwen

Contact

Samenwerken met Burg & de Heer?
Dit mag u van ons verwachten.

Om onze klanten 100% tevredenheid te garanderen. Hechten wij hoge waarden om dit waar te maken.
Hier mag u ons dan ook altijd aan houden!

 • Professioneel advies
 • Werkzaamheden op maat
 • Netjes en zorgvuldig

 • Binnen de afgesproken tijd
 • Enthousiaste medewerkers
 • Vakkennis