Duurzaam verbouwen

Duurzaam verbouwen

Een verbouwing vormt een handig moment om energiebesparende maatregelen te nemen in uw huis om daarmee uw huis duurzamer te maken. Verbouwen is duurzaam, u hergebruikt de woning wat de levensduur van het gebouw verlengt.

Burg & de Heer adviseert u graag over bijvoorbeeld een subsidie aanvraag of over welke maatregelen u het beste kunt nemen om de woning, bedrijfspand of ander vastgoed duurzamer te maken. Ook kunnen wij de verbouwing begeleiden en/of uitvoeren. Wij werken samen met diverse bedrijven die gespecialiseerd zijn in duurzaamheidsmaatregelen.

Een greep aan werkzaamheden die wij voor u kunnen uitvoeren om uw woning duurzaam te maken:

Het maken van een warmtescan. Met deze scan kunnen we de warme en koude gedeeltes van de woning opsporen. Zo heeft u een overzicht van de verbeterpunten van de woning vóór verbouwing. In één opslag ziet u welke delen wel, en welke delen nog niet goed geïsoleerd zijn. Wij doen de scan ook nogmaals na de verbouwing zodat we kunnen zien of alles gegaan is zoals de bedoeling was.

Het kiezen van duurzame materialen en materialen die weinig onderhoud nodig hebben. Als bijvoorbeeld de houten rabatdelen verrot zijn zou u deze delen kunnen vervangen voor kunststof rabatdelen, deze hebben een lange levensduur en vergen weinig onderhoud. Dit is ook een manier van duurzaamheid

Burg & de Heer kijkt ook of er bepaalde onderdelen in de woning aanwezig zijn die hergebruikt kunnen worden, denk hierbij bijvoorbeeld aan oude deuren of balken.

Het is belangrijk om de woning goed te isoleren, bijvoorbeeld door spouwmuurisolatie of vloerisolatie. Een goed geïsoleerde woning verbruikt minder gas. Als alle kieren dicht zijn gemaakt kan de warmte ook niet ontsnappen.

Zonnepanelen of een zonneboiler dragen bij aan de duurzaamheid van uw woning.

De ramen in de woning vervangen voor Isolatieglas plaatsen is ook een manier van verduurzamen. Wij kunnen het glas in uw woning vervangen voor HR ++(+) glas. Door het vervangen van enkel of oud dubbel glas in uw woning voor HR ++(+) glas zorgt u voor een vermindering van warmteverlies in de woning. U bespaart zo al snel 15% tot 25% op uw gasrekening!

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Ruud Heerema
Eigenaar en adviseur

Neem contact op

Ricardo Heerema
projectleider

Neem contact op

Bekijk onze andere diensten

Project

management

Bewoners

participatie

VVE beheer &

onderhoud

Meerjaren 

onderhoudsplan

Onderzoek &

advies

Duurzaam

bouwen

Contact

Samenwerken met Burg & de Heer?
Dit mag u van ons verwachten.

Om onze klanten 100% tevredenheid te garanderen. Hechten wij hoge waarden om dit waar te maken.
Hier mag u ons dan ook altijd aan houden!

  • Professioneel advies
  • Werkzaamheden op maat
  • Netjes en zorgvuldig

  • Binnen de afgesproken tijd
  • Enthousiaste medewerkers
  • Vakkennis