Onderhoud hoofdgebouw Scouting Ascanen

Onderhoud hoofdgebouw Scouting Ascanen 

Al sinds 1950 is Scouting Ascanen actief in Lelystad, en met haar 125 leden werd het nu toch echt tijd dat het hoofdgebouw een goede opknapbeurt kreeg.

Het houten groene hoofdgebouw wordt namelijk niet alleen ingezet als locatie voor de scouting. Maar ook voor de verhuur als accommodatie voor school- en verenigingskampen en familieweekenden. Reden genoeg om het hoofdgebouw er weer uit te laten zien als een prachtig pand.

Scouting Ascanen in onderhoud

Houtrot

Tijdens de het vervangen van het dak constateerde wij dat achter de dakgoten de constructie volledig was weggerot. Als dit was blijven zitten kan het leiden tot meer schade in het dak en de constructie. Daarnaast kan het dak instabiel worden wat niet veilig is. Onze vakmannen van de servicedienst, hebben zonder dat de dakgoten zijn gedemonteerd, gezorgd voor een compleet nieuwe draagconstructie. Doordat we deze oplossing konden bieden, scheelde het de vereniging een hoop herstelkosten.

““Het was een hele uitdaging om dit project te realiseren tijdens een hittegolf maar door de flexibiliteit van onze medewerkers hebben we het toch op tijd af gekregen”

Sanitaire ruimte

Ook de sanitaire ruimte was toe aan een volledige opknapbeurt. De ruimtes waren verouderd en de isolering liet te wensen over. Deze ruimtes zijn volledig gesloopt, en vanaf de basis helemaal opnieuw opgebouwd. Zo zijn de linoleumvloeren verwijderd en is er een frisse grijze tegelvloer voor in de plaats gekomen. Ook de wanden zijn volledig voorzien van een witte tegel tot aan het plafond. De douches en toiletten hebben weer een frisse en nieuwe uitstraling. De standaard radiatoren zijn vervangen door design radiatoren zodat er tevens een handdoek opgehangen kan worden. En de enkele witte wasbakken zijn voorzien een lange rvs-wasbak zodat iedereen een plekje kan bemachtigen tijdens het tandenpoetsen.

Kwalitatief materiaal

Door de ruimtes te voorzien van hoogwaardig materiaal en de aanpassingen die echt nodig waren om een goede verzorgde ruimte te bieden. Kan zowel de scouting als haar gasten de komende jaren zonder zorgen genieten van perfecte faciliteiten. Door het meedenken over de kosten en oplossing kon Burg & de Heer binnen het gestelde budget deze uitvoeringen volbrengen.